科技动态
 学术期刊
首页 » 科学研究 » 学术期刊 » 正文

机械设计与研究
  《机械设计与研究》期刊是上海机械工程学会、上海交通大学等主办的学术性兼有技术性的刊物。创刊15年来,《机械设计与研究》紧密跟踪机械工程领域的新理论、新技术、新方法,设有“综合评述”、“设计理论和方法”、“先进制造技术”、“机电一体化设计”、“产品分析与设计”‘CAD/CAM/CAE技术”、“测试与诊断技术”及“专题讲座”等栏目。《机械设计与研究》内容丰富,学术水平高,密切联系生产,推动工业发展,深受广大机械工程科技工作者的喜爱。
  《机械设计与研究》’长期以来被定为中国科技论文统计用刊和中文核心期刊。
  ISSN 1006-2343  CN31-1382/TH
  季刊,1984年创刊
  主编:邹慧君,张惠侨
  编辑出版:《机械设计与研究》杂志社  期刊主页
  杂志社地址:上海市华山路1954号上海交通大学机械工程学院,200030
  Tel & Fax: (0086-21)-62932023
  E-mail: hjzou@sjtu.edu.cn
  国内总发行:上海市邮局,报刊代号:4-577
  国内订阅:全国各地邮局

"Machine Design & Research" is an academic journal, sponsored by Shanghai Mechanical Engineering society and Shanghai Jiao Tong University. In the last fifteen years after its foundation, it closely followed the new theory, technology and method of mechanical engineering. In the journal, there are a lot of feature columns like "Summarize", "theory and method of design", "advanced manufacturing technology", "mechatronic design", "analysis and design of product", "technology of CAD/CAM/CAE", "technology of measure and diagnosis", "specialty lecture" etc.
  "Machine Design & Research" is the Chinese statistics journal of science technology papers and Chinese core journal.