科技动态
 学术期刊
首页 » 科学研究 » 学术期刊 » 正文

工业工程与管理
   《工业工程与管理》(IE&M)杂志是工业工程与管理学科领域第一本期刊,由上海交通大学和德国Springer出版社国际合作于1996年创办。应用性与学术性兼顾。 IE&M致力于提高企业生产效率和产品质量,降低生产成本,加强企业对市场的快速响应能力,优化企业组织机构和运作管理方式,促成现代化企业的形成。介绍工业工程(IE)学科的基础知识和国外最新研究成果,IE如何促进企业的发展和繁荣;IE在我国的研究状况和对企业富有启发性的研究成果,IE在各类企业中得到成功应用和推广的实例:促进企业体制改革,为企业提高经济效益、增强活力与竞争能力和建立现代企业制度献计献策:促进企业界、政府部门和学术界的交流利合作。
  ISSN 1007-5429  CN31-1738/T
  双月刊,1996年创刊
  主编:翁史烈教授(中国工程院院士)
  德方主编: H.J.Wamecke
  主办:上海交通大学,德国施普林格出版社
  协办:上海交通大学出版社
  编辑:《工业工程与管理》编辑部
  地址:上海市华山路1954号上海交通大学,200030
  Tel & Fax: (0086-21)-62933226
  国内发行:上海市报刊发行局,邮发代号:4-585

The first periodical in the field of Industrial Engineering ( IE ) and Management science. Published by Shanghai Jiao Tong University and Springer-Verlag in 1996. IE&M makes every endeavor to: Promote enterprises' production efficiency and quality of products; Lower production costs; Strengthen enterprises' speedy response capacity to markets; Optimize enterprises' organizational structure and modes of operation and management; and Promote the formation of modern enterprises.

Introducing the basic knowledge and the latest research gains abroad of IE, how IE promotes the development and prosperity of enterprises; Introducing current research on IE in China and the new research gains which provide enlightenment and inspiration to enterprises, and the cases and examples of successful application and popularization of IE in various types of enterprises; Promoting all types of enterprises, contributing thoughts and tactics for the promotion of enterprises' economic benefits, vitality and competitiveness and the establishment of modern enterprises system and enhancing the exchange and cooperation between enterprises circles, government departments and academic circles.