科技动态
 学术期刊
首页 » 科学研究 » 学术期刊 » 正文

微米/纳米科学与技术

《微米/纳米科学与技术》是微米纳米科学与技术领域的一种综合性学术刊物,本刊将集中反映国内外在微米技术(微型机电系统、专用集成微型仪器、微加工技术与原理)和纳米科学(纳米材料学、纳米机械学、纳米显微学、 纳米测量学、以及纳米电子学和纳米生物学)方面的最新进展和科研成就。同时将介绍开展本领域工作的单位及其取得的成果。
  《微米/纳米科学与技术》涉及的主要内容包括:微机械、微机器人、微加工与工程、微器件集成技术、微传感技术、纳米材料、STM与纳米显微术、纳米磨擦学等。本刊是从事上述领域科研、生产和技术应用的科技工作者发表学术论文和工作报告的良好刊物;是科技人员和大专子院校了解当代先进科学技术,从事教学、科研和生产的重要专业参考资料。
  名誉顾问:沈天慧教授(中国科学院院士)
  编委会主任:王宗光教授
  主编:蔡炳初教授
  主办:上海交通大学
  编辑:《微米纳米科学与技术》编辑部
  地址:上海市华山路1954号,上海交通大学121中心,200030
  Tel: (0086-21)-62932517

"Micro- and Nanometer Science & Technology" is a scientific periodical for the research area of micro- / nanometer science and technology. This periodical publishes new developments and results of micro technology (MEMS, specific integrated micromachining, microfabrication technique) and nanotechnology ( nanomaterials, nanomechanology, nanoscopy, nanomeasurement, nanoelectronics and nanobiology). Simultaneously this periodical will introduce research institutes in this research area.
  The main contents of "Micro- and Nanometer Science & Technology" are following: micromachining, microrobot, microfabrication technique, integration of micro components, micro sensor technology, nanomaterials, thin film materials, STM, nanoscopy, nanotribology and so on.
  Scientists can publish their scientific papers and research reports and find out advanced micro- and nanometer science and technology in this periodical.